Pakistaanse dominee vergeeft terroristen

Verschillende familieleden kwamen om bij aanslag in Peshawar

in Geloven

Een Pakistaanse dominee in Schotland vergeeft de zelfmoordterroristen die zijn moeder en andere familieleden hebben vermoord. De aanslag vond plaats in Peshawar en eiste meer dan 100 doden.

"Het is verkeerd wat deze mensen hebben gedaan. Maar ik vergeef hen. Dat is wat we hebben geleerd van Jezus Christus, en dat is waarom ik mensen vergeef." Aftab Gohar, dominee in de Church of Scotland, verloor zijn 79-jarige moeder, een 11-jarige neefje, een 9-jarig nichtje, twee ooms en diverse andere familieleden en vrienden. Dat meldt BBC News. 

Gohar hoorde van de aanslag via sms en probeerde vergeefs in contact te komen met zijn familie. "Eindelijk lukte het me om mijn moeder te spreken. Zij bleef steeds herhalen dat haar buik zo'n pijn deed." Kort na het gesprek overleed de vrouw. De dominee is direct na de aanslag naar Peshawar gegaan om afscheid te nemen van zijn overleden familie. 

Ondanks de acties van de militante islamgroeping krijgt Gohar veel steun van moslims. "Veel moslims hielpen ons door slachtoffers naar het ziekenhuis te brengen of door de gewonden en familieleden eten te geven." 

Vorige week kwamen moslims en christenen in Peshawar bijeen om te laten zien dat de twee geloven ook naast elkaar kunnen bestaan. Een grote groep moslims vormde toen een menselijke muur rondom een christelijke kerk.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons