Ondanks hersentumor positief blijven: Paulien kan het

Paulien Visser kan het wel van de daken schreeuwen: God is goed!

in Geloven

Ondanks haar hersentumor peinst Paulien Visser er niet over om boos te zijn op God. Deze positieveling dankt God iedere dag dat Hij haar een dag heeft gespaard. Deze week in 'Geloven op 2' doet ze haar verhaal. Ook schreef ze een inspirerende blog.

En toen werd mij zomaar gevraagd of ik mee wilde werken aan een programma, ‘Geloven op 2’. Maar waarom ik? Ik zie in die programma’s altijd bijzondere mensen. Ik ben maar een heel eenvoudig mens. Toch mocht ik gaan vertellen hoe groot het geloof is en hoeveel steun het mensen kan geven. Je hoeft in het leven niet hoogdravend of zwevend te zijn om te beseffen dat er maar Eén is die alles gemaakt heeft en ons leven bestuurt.
 
Natuurlijk zijn er in ieders leven momenten waarop je denkt:”He, God waar bent U nu? Ziet U niet dat ik U juist nu nodig heb? Hallo, bent U daar ergens?” Ja, die momenten ken ik ook, maar dan bid ik maar weer en ga er eigenlijk heel brutaal van uit dat ik ook echt geholpen ga worden. Veel mensen denken dat bidden alleen maar kan met gesloten ogen en gevouwen handen. Mis, helemaal mis, bidden kun je op iedere minuut van de dag, op elke plek waar je je ook maar bevindt! Mijn leven is nu niet echt over rozen gegaan, toch heb ik altijd mogen voelen dat God er voor me was. Wij katholieken zeggen ook wel ‘Onze lieve heer’. Maar dat is voor ons hetzelfde.
 
Ik heb respect voor de andere mens hoog in het vaandel staan en probeer dat ook uit te dragen. Wat maakt het uit welke kerk je komt, en welk naambordje daarop staat? Niks toch zeker. Er is immers maar één God en we mogen erop vertrouwen en weten dat wij altijd door Hem gezien worden.
 
Veel mensen geloven niet meer, kerken lopen leeg en worden gesloopt. Maar al slopen ze alle kerken in heel de wereld, er zullen altijd mensen zijn die blindelings de weg achter Jezus volgen en proberen te leven zoals Hij het leven bedoeld heeft. Wij mensen moeten daarbij nooit vergeten dat er na elke donkere wolk toch weer zon te zien zal zijn. Dat er wanneer er ergens een deur gesloten gaat worden, er ergens anders weer een venster open zal gaan. Wat heel belangrijk is, is dat de deur van ons eigen hart open blijft staan voor God, die ene God die onze Redder in nood zal zijn.
 
Ik ben zo blij dat ik door middel van mijn romans en gedichtenbundels mag schrijven over mijn geloof, dat ik op die manier daadwerkelijk kan getuigen van wat er is.
 
God: Hij was er, is er en zal er altijd blijven. Ik ben zijn Kind, en ik ben begenadigd dat ik dat MAG zijn. Ja, ‘mag’ met grote letters want het is zo mooi, zo vreselijk mooi te weten dat er altijd iemand is waar je met je pijn, verdriet en zorgen naartoe kunt. Wij mogen het van de daken schreeuwen, al zullen velen ons als gek verklaren. We mogen roepen: God is goed.
 
Paulien 

 

Bekijk het verhaal van Paulien bij Geloven op 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons