Obama roept Iran op tot vrijlaten dominee

in Christelijk Nieuws

De Amerikaanse president Obama heeft Iran opgeroepen tot het vrijlaten van de Amerikaanse dominee Saeed Abedini. Dat meldt het ACLJ, het Amerikaanse Centrum voor Law and Justice, in een persbericht.

De Iraanse media maakten melding van een telefoongesprek waarin Obama de oproep deed. Het was het eerste gesprek tussen een Amerikaanse en Iraanse president in 34 jaar.

Maandagochtend mocht de familie van de man hem opzoeken en met hem praten door een glaswand. Dat gebeurde tijdens het reguliere bezoekuur in de gevangenis. De dominee zit al ruim een jaar in een gevangenis in Teheran. Hij heeft een straf van acht jaar opgelegd gekregen omdat zijn preken gevaarlijk zouden zijn voor de staatsveiligheid.  

Over de hele wereld hebben honderdduizenden mensen de petitie getekend voor vrijlating van de dominee. Volgens het ACLJ is Saeed optimistisch door de recente ontwikkelingen, maar komt de echte overwinning pas als hij eindelijk verenigd wordt met zijn familie in Amerika. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons