Nieuw Christusbeeld in Syrië

Beeld symboliseert hoop en vrede

in Geloven

Syrische christenen hebben op een berg nabij de Syrische hoofdstad Damascus een groot Christusbeeld geplaatst. Daarmee willen zij de hoop op vrede en het einde van de burgeroorlog levendig houden.

De Theologische Academie van Moskou, die het project initieerde, wil dat het beeld een symbool wordt van hoop voor Syrische christenen. "Het beeld van Christus met het zegenende gebaar is geplaatst op de historische pelgrimroute van Constantinopel naar Jeruzalem," vertellen de initiatiefnemers. "Het is geplaatst op 2100 meter hoogte en kan worden gezien vanuit Libanon, Jordanië, Palestina en Israël."

Bij de plaatsing van het beeld is rekening gehouden met zowel orthodoxe als islamitische feestdagen. "Gedurende de drie dagen waarop we aan de plaatsing werkten, was er een wapenstilstand. Het beeld, dat overigens I Came to Save the World heet, werd in alle rust geplaatst." 

Het monument kon worden betaald door de Russische stichting Spiritual Heritage of St. Paul, die bekend staat om zijn liefdadigheidsprojecten in het Midden-Oosten. 

Bron: Voice of Russia

Foto: mpda.ru

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons