Nieuw bezinningsoord voor jongeren

in Christelijk Nieuws

In de bosrijke omgeving van Hilversum is een boerderij omgebouwd tot een verblijf voor zoekende jongeren. Het project is een initiatief van vier nonnen die een religieuze gemeenschap wilden stichten die aansluit op de maatschappij. De bezoekers van Casella worden geheel vrij gelaten in hun dagbesteding.

In Utrecht richtten de augustinessen al een opvanghuis op voor dakloze moeders en kinderen. Dat tehuis is inmiddels overgedragen aan een hulporganisatie. Het volgende project was een gemeenschap voor jongeren. Maria Leunissen tegen Nieuwwij.nl: “Om zelf een toekomst te kunnen hebben, bieden we jongeren een plek voor bezinning.” Op het terrein worden onder andere Taizé-vieringen en workshops georganiseerd.

“Veel jongeren zijn zoekend”, vertelt Leunissen. “Ze worstelen met levensvragen of met hun geloof.” Jongeren krijgen echter geen pasklare antwoorden van de zusters. De bezoekers zullen slechts advies krijgen en zelf op zoek moeten gaan naar antwoorden op hun vragen. “Iedereen is welkom, christenen, moslims, gelovigen en ongelovigen”, zegt Leunissen enthousiast. “We bekeren niemand en verwachten al helemaal niet dat mensen in willen treden.”

Ondanks dat de focus duidelijk op rust en bezinning ligt, faciliteren de zusters wel een internetverbinding. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld in alle rust aan hun studie of scriptie werken. Voor promotie op internet hebben de zusters een netwerkontwikkelaar ingeschakeld. 

+ Casella.nl

Foto: Casella.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons