Meer dan 860.000 bidprentjes

Truus moet een groot deel van haar levenswerk achterlaten

in Christelijk Nieuws

Vanmiddag in Geloven op 2 volgen we Truus Peters uit Groesbeek. Truus heeft een bijzondere hobby: ze verzamelt bidprentjes.

Een bidprentje is een gedachtenisplaatje dat binnen de rooms-katholieke kerk wordt uitgegeven als herinnering aan bepaalde gebeurtenissen zoals een doop of een huwelijk, maar vooral een overlijden. Vaak staat er een religieuze afbeelding op het prentje en in de meeste gevallen ook een gebed. Bij een overlijden worden de naam, titel, geboorte- en sterfdag van de overledene vermeld.
 
Truus Peters uit Groesbeek verzamelt deze prentjes. Ze heeft er meer dan 860.000! Nu moet ze echter gaan verhuizen en een groot deel van haar levenswerk achterlaten. Welke emoties brengt dit bij haar teweeg?

Bekijk het bijzondere verhaal van Truus vanmiddag in Geloven op 2, 17:05 op Nederland 2. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons