Kunstenaar Ton Schulten wil een glimlach brengen

“Ik mag nog iets betekenen”

in Mediatips

Gisteren in Geloven op 2 ontmoetten we kunstenaar Ton Schulten, die vooral bekend is geworden om zijn kleurrijke schilderijen van mozaïeklandschappen. Wat weinig mensen van hem weten, is dat twintig jaar geleden een ernstig auto-ongeluk zijn leven drastisch veranderde. Schulten ziet hierin Gods hand. “Het is me duidelijk waarom ik nog leef: ik mag nog iets betekenen.”

Begin de jaren negentig was Schulten, samen met zijn vrouw en een bevriend echtpaar, betrokken bij een zeer ernstig auto-ongeluk op het eiland Tenerife. Zijn vriend kwam om het leven en Schulten zelf kwam in een dagenlange coma terecht. “Mijn leven stortte in,” aldus de kunstenaar. “Dan denk je bij jezelf: waarom mag ik doorleven en waarom is hij dood? Dat je de draad weer op mag pakken, dat je weer gelukkig mag worden – dat vind ik heel bijzonder. Ik denk dat mijn gebed verhoord is.”

Schulten voelt God heel dichtbij zich. “Ik kan God in alles herkennen. Kijk eens in de natuur – dat is niet uit mensenhanden. Ik vind elke bloei in de natuur een wonder.”
 
Rijk mens
Het is de kunstenaar duidelijk waarom hij nog leeft. “Ik mag nog iets betekenen, ik mag nog een glimlach brengen in dit leven. Hoe meer we elkaar een glimlach kunnen toerekenen, hoe mooier het leven kan zijn.” Schulten vindt het prachtig om de goede dingen in zijn leven met anderen te kunnen delen. “Dan voel ik me een rijk mens.”
 

Bekijk hier de uitzending van Geloven op 2 van gisteren. Het verhaal van Ton Schulten begint op tijdscode 6:32.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons