Hoe staat het met het geloof van Barack Obama?

‘Het presidentschap zorgt ervoor dat je meer gaat bidden’

in Christelijk Nieuws

President Obama heeft het niet vaak over zijn geloof. Toch is hij een godvrezend man volgens Joshua Dubois, voormalige chef religieuze zaken van het Witte Huis. "Door zijn geestelijke fundament raakt hij niet snel van slag."

Dubois mailt Obama elke morgen een meditatie; een mooie manier om de president geestelijk bij de les te houden. Het zijn beknopte gebeden, zoals: ‘Here, zorg ervoor dat ik op het juiste pad zal worden gezet. Verminder mijn trots, maak me nederiger en maak me ontvankelijk voor goede raad. Amen.’ De teksten betekenen ‘enorm veel’ voor de Amerikaanse president, vertelde hij aan de New York Times.
 
‘Als president ga je meer bidden’
Volgens Dubois is het geloof van Obama ‘absoluut gegroeid’ sinds zijn intrek in het Witte Huis. “Zijn geestelijke fundament is stevig. Daardoor raakt hij niet snel van slag.”
 
In een interview met het tijdschrift Cathedral Age liet Obama weten dat het presidentschap ervoor zorgt dat je meer gaat bidden. “Zoals president Lincoln eens zei: ‘ik ben meermaals op de knieën gedwongen doordat ik er absoluut zeker van was dat ik geen kant meer op kon.’”
 
Eigen stille manier
Het klopt, Obama spreekt minder open over zijn geloof dan bijvoorbeeld George W. Bush. Dat betekent volgens Dubois echter niet dat hij er minder mee bezig is. “Obama leeft naar het vers uit Romeinen: ‘Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered.’ Het draait om een persoonlijk geloof in Jezus. Ik weet dat hij daar actief mee bezig is, op zijn eigen stille manier.”

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons