Henk Krol schreef brief aan God

50plus-leider stapt op na pensioenfraude

in Mediatips

50Plus-leider Henk Krol legt zijn functie als volksvertegenwoordiger neer nadat naar buiten is gekomen dat hij jarenlang de betaling van pensioenpremie voor zijn personeel heeft ontdoken. "Ik kan niet anders dan mijn functie neerleggen", aldus Krol.

In een interview met het radio1 programma Dit is de Dag (2010) schreef Krol een open brief aan God over wetten en regels. “Hoewel Uw naam steeds minder gerespecteerd wordt en Uw volgelingen op aarde steeds kleiner worden, zijn uw regels nog steeds een richtlijn voor bijna al onze rechterlijke wetten. Zelfs mensen die uw bestaan ontkennen, leven wel met uw waarden en normen.”

Naar aanleiding van discussies binnen de christelijke wereld over het homohuwelijk en 'opnieuw' trouwen, eindigt de brief van Krol met een vraag aan God: “Uit uw naam wordt liefde gepredikt maar er zijn volgelingen die niet weten wat dat is. Mag ik u een tip geven? Reorganiseer hier op aarde uw dienst personeelszaken.”

Beluister hier het fragment.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons