Graham waarschuwt voor lauwheid onder christenen

“Kom tot Jezus en Hij zal je kracht geven”

in Geloven

In zijn waarschijnlijk laatste boek ‘The Reason for My Hope: Salvation’ moedigt Billy Graham christenen aan om niet lauw te zijn. “Ik hoop dat de lezers begrijpen dat het een voorrecht en verantwoordelijkheid is om te leven als een christen.”

“Jezus kwam vrijwillig op aarde om iedereen van de zonde te verlossen – daarom wil ik hem ook vrijwillig dienen en hem prijzen met heel mijn leven, omdat ik een kind van de Koning ben.” Billy Graham, de wereldberoemde Amerikaanse evangelist, is ervan overtuigd dat je leven verandert wanneer je Jezus aanneemt als je Meester. “We zetten onze weg aan de kant en lopen Zijn weg. Degenen die Hem volgen worden schijnende lichten in een donkere wereld.”
 
Verlossing door Christus
Graham waarschuwt mensen voor ‘gemakkelijk geloven’: het idee dat mensen naar de hemel gaan wanneer ze in God geloven en goede werken doen. Maar er is meer nodig. Graham benadrukt dat we allemaal zondaars zijn die een Redder nodig hebben. “Een mens heeft twee basisbehoeften: hoop en verlossing. (…) Christus is de enige bron die de wanhoop in ons hart kan wegnemen. Ik hoop dat de harten van mensen opengaan voor de verlossing door Christus – het geschenk dat vrede en de zekerheid van eeuwig leven biedt.”
 
Overgave
De Bijbel is nog steeds het best verkochte boek ooit, maar toch zijn er veel mensen die niet geloven. “Ze weigeren het grootste geschenk dat ooit is gegeven te accepteren. Waarom? Omdat het een belijdenis van zonden vraagt en een overgave van je zelfgerichte wegen.” En dat is moeilijk, stelt Graham; zeker met de huidige (pop)cultuur. “Volgens de maatschappij is zonde ‘in’, maar de waarheid is dat de zonde ‘in jou’ is, en in mij, in iedereen.”
 
Toch is er volgens Graham geen teleurstelling bij de God van hoop. “In Gods Zoon Jezus kan de wereld hoop hebben. De ‘God van hoop’ kan ons vervullen met vreugde en vrede door Zijn kracht.”

“Kom tot Jezus, gewoon zoals je bent, en Hij zal je ontvangen en kracht geven, elke stap van je leven.”
 
Bron: Christianity Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons