Geweld tussen boeddhisten en moslims in Myanmar

Tientallen huizen in brand gestoken, dodelijke slachtoffers

in Christelijk Nieuws

In het overwegend boeddhistische Myanmar hebben gewelddadigheden plaatsgevonden tussen boeddhisten en moslims. Een boeddhistische menigte heeft tientallen huizen van moslims in brand gestoken en er zijn verschillende dodelijke slachtoffers gevallen.

(imported body)

Hoewel moslims al generaties lang in het land wonen, zien boeddhisten hen als illegale immigranten uit Bangladesh. Spanningen tussen de twee groepen zijn naar de oppervlakte gekomen sinds Myanmar niet meer geleid wordt door een strikt militair regime. Vorig jaar zomer laaide het geweld sterk op. Sindsdien zijn bijna 140.000 mensen gevlucht. Het overgrote deel van hen is moslim en woont nu nog steeds in tijdelijke kampen.

De president van Myanmar, Thein Sein, is dinsdag voor het eerst sinds de onlusten van vorig jaar afgereisd naar de deelstaat Rakhine, waar het meeste geweld plaatsvindt. Hoewel de president politieke en economische hervormingen doorvoert wordt hij bekritiseerd omdat hij weinig lijkt te doen aan het sektarische geweld. 

Bron: Spirit 24

 

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="http://www.spirit24.nl/player/frame/?episode=urn:vpro:media:program:30251297&type=urn&width=560&height=320&still=&autostart=off&volume=5&startTime=00:00:00" frameborder="0" width="560" height="320"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons