Geschorste pater legt zijn verhaal uit

in Mediatips

Kardinaal Wim Eijk heeft onlangs de priester-assistent Harry Huisintveld ontslagen. Dat deed hij naar aanleiding van de mis op Witte Donderdag in de St. Jan de Doper in Vinkeveen. Daarin heeft de pater volgens de kardinaal bewust verschillende onderdelen overgeslagen en is dit voorval niet zijn eerste liturgische misstap. Gisteren was Harry Huisintveld te gast in het EO-radioprogramma Dit Is De Dag.

Huisintveld: “Ik zie het als mijn taak als pastor om mensen bewust te maken van lijden, dood en verrijzenis. Wij vieren op Witte Donderdag de mis. Die gaat volgens vaste regels. Toch probeer ik mijn pastorale taak op me te nemen en iedereen aan te spreken. Hoe kan ik nou zo spreken dat ik de jongeren aanspreek tijdens de mis? Daarvoor gebruik ik dan een heel andere taal. Ik had er behoefte aan om de mis bescheiden en met overtuiging te vieren.”

Bekijk het fragment hierboven en luister hoe de priester zijn verhaal uit de doeken doet.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons