Evangelicals geven meer om Israel dan Joden

Amerikaanse bevolking: "Overheid moet Israël fanatieker steunen"

in Christelijk Nieuws

Blanke Amerikaanse evangelicalen hebben warmere gevoelens voor Israël dan hun Joodse landgenoten. 82 procent gelooft dat God het land aan het Joodse volk heeft geschonken, tegen 40 procent van de Amerikaanse Joden. Dit meldt dagblad Trouw.

Ook willen blanke evangelicalen vaker dat hun overheid Israël fanatieker steunt. Maar liefst 46 procent vindt dat het Witte Huis in gebreke blijft, meldt Pew Research. Onder joden is dat 31 procent. Wel vinden joden de Amerikaanse steun vaker 'precies goed'.

Het bureau presenteerde deze week de resultaten van een groot opinie-onderzoek onder Amerikaanse Joden. Op haar website vergelijkt ze de resultaten nu met cijfers uit eerdere onderzoeken naar andere religieuze en etnische groepen.

De evangelicale interesse in Israël heeft te maken met het Oude Testament en het bijbelboek Openbaring. Net als religieuze joden geloven ze dat God Israël na de uittocht uit Egypte heeft toegewezen aan het uitverkoren volk. Ook Jeruzalem is belangrijk: daar zal Christus' aan het einde der tijden weer verschijnen.

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons