Duurzaam leven: 7 tips!

"Verander je levensstijl en doe dat met God. Je zult er niet slechter van worden!"

in Christelijk Nieuws

Duurzaamheidscoach Anastasia Kellermann is zondagavond te gast in het tv-programma 'Andries'. In de Visie van deze week staan Anastasia's duurzame tips. We zetten ze hier nog even voor je op een rijtje.

Anastasia Kellermann komt als duurzaamheidscoach over de vloer bij grote bedrijven en overheden. Zeven tips van Anastasia zodat jij en ik samen ook het verschil kunnen maken!

  • Als je water uit flessen drinkt, gebruik dan in elk geval flessen die je kunt navullen. Vul ze met kraanwater, en vraag daar met een glimlach ook om in restaurants.
  • Eet minder vlees. Veeteelt veroorzaakt meer broeikasgassen dan transport.
  • Zet met je straat, wijk of kerk een corporatie op om collectief zonnepanelen in te kopen.
  • Koop producten via Marktplaats. Dat is milieuvriendelijker en goedkoper, want die producten zijn al geproduceerd.
  • Werp eens in blik in je kledingkast en kijk welke kleren je een andere look kunt geven in plaats van steeds alles nieuw te kopen. Als je zelf niet handig bent met naald en draad, ga dan langs bij een naaiatelier.
  • Koop groenten van het seizoen, die in de buurt verbouwd zijn. Ze hoeven dan niet per vliegtuig aangevoerd te worden uit verre streken.
  • Er zijn vast veel Europese wijnen die je nog niet geproefd hebt. Dus waarom zou je er 1 kiezen die uit Chili of Zuid-Afrika is overgevlogen?

Anastasia Kellermann is zondagavond te gast in Andries. “Verander je levensstijl en doe dat met God. Je zult er niet slechter van worden!” aldus Anastasia. Het gesprek tussen Andries & Anastasia is zondagavond om 00:05 op te bekijken op Nederland 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons