‘Dordt’ eigentijdse glossy over zoektocht naar eenheid

in Mediatips

De vrijdag verschenen glossy ‘Dordt’ staat volledig in het teken van de zoektocht naar eenheid binnen het christendom in Nederland. Een magazine dat is uitgebracht ter gelegenheid van de Nationale Synode die dit weekend in Dordrecht wordt gehouden.

Ook tijdens de Synode buigt men zich over de vraag hoe er eenheid onder christenen bereikt kan worden. Een lastige vraag. Want de laatste grote Synode in 1618 bracht een scheiding teweeg tussen de remonstranten en de contraremonstranten. En hoewel de laatste groep verder probeerde te gaan als één Nederlandse kerk, zijn er daarna tientallen versplintering geweest en is de verdeeldheid gegroeid. Maar daar moet nu verandering in komen.
 
Want 91 procent van alle christenen schaamt zich in meer of mindere mate voor de onderlinge verdeeldheid. En bijna 100 procent vindt eenheidsstreven een Bijbels principe. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Eenheid onder christenen’ dat in aanloop naar de Nationale Synode is uitgevoerd.
 
Een mooi uitgangspunt dus voor de scherpe columns, uitgebreide interviews en achtergrondverhalen over eenheid die het magazine rijk is. Met artikelen als ‘Wie één wil zijn moet pijn lijden’, waarin de resultaten van het onderzoek uitgebreid besproken worden. Maar ook succesverhalen over samenwerking en een gesprek tussen remonstrant Tom Mikkers en bonder Jan Hoek.
 
De artikelen worden ondersteund met mooie afbeeldingen en het magazine heeft een moderne vormgeving. Al met al een eigentijds tijdschrift, waarin na bijna 400 jaar een moedige zoektocht wordt gedaan naar eenheid.
 
Tijdschrift Dordt is vanaf vrijdag 25 oktober te verkrijgen in alle christelijke boekhandels.

 

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons