Dokter Corrie zorgt voor commotie

Christelijk Nederland lacht niet om seksuele voorlichting Schooltv-weekjournaal

in Geloven

Schooltv-Weekjournaal heeft een rubriek opgenomen waarin ‘dokter Corrie’ op een ludieke manier seksuele voorlichting geeft aan beginnende pubers. Dit wordt door veel christenen niet in dank afgenomen.

Op de meeste basisscholen wordt het door groep 7 en 8 wekelijks klassikaal bekeken: het Schooltv-Weekjournaal. Sinds kort heeft dit programma een nieuw onderdeel, waarin de karikaturale dokter Corrie op een ludieke wijze seksuele voorlichting geeft. De kinderen krijgen onderwerpen als zoenen, erecties en homoseksualiteit voorgeschoteld.
 
Commotie
Diverse scholen overwegen om niet meer naar het journaal te kijken. “We willen in ieder geval een signaal afgeven aan Schooltv dat we deze manier van voorlichting niet op prijs stellen,” vertelt Roelof van den Berg, bestuursvoorzitter van de koepel van negentien gereformeerde scholen Noorderbasis, aan het ND.
 
Ook de Tweede Kamer laat de kwestie van dokter Corrie niet koud. ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind heeft afgelopen dinsdag kamervragen gesteld bij de entree van de dokter in het Schooltv-Weekjournaal.  “Seksuele voorlichting vraagt om zorgvuldigheid en veiligheid,” vindt Voordewind. “Dokter Corrie draagt hier op veel scholen niet aan bij. Sterker nog, de informatie die dokter Corrie geeft en vooral de manier waarop, staat voor velen haaks op een goed en informatief gesprek over seksualiteit.” Voordewind is vooral benieuwd of de leerkrachten van tevoren op de hoogte zijn gesteld van de items met dokter Corrie. Ook wil hij weten wat zijn bewindspersonen vinden van de negatieve reacties van ouders.
 
Oproep
Katholiek Gezin roept ouders en verzorgers op om een mening te vormen en te geven aangaande Dokter Corrie. Op hun website staat er het volgende over: Willen jullie dat een wildvreemde jouw kind van pakweg 9 of 10 jaar oud vanuit een bepaalde visie wegwijs maakt in de wereld van de seksualiteit? Willen jullie weten wat je kind opgedrongen krijgt? Willen jullie inspraak bij de school over een onderwerp dat thuishoort in de intimiteit van het gezin, in de schoot van de opvoeding?

Volgens Katholiek Gezin is seksualiteit geen ‘sport’ waarvan je de technieken, waarschuwingen en middelen moet leren kennen om het ‘veilig’ te doen en het fijn te hebben. “Het is juist iets prachtigs, iets groots, een geschenk van de Schepper. Het verdient om met waardigheid te worden behandeld.”

Hoe denk jij over dokter Corrie? Laat je je kinderen naar de voorlichting kijken of zap je weg?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons