Doden door aanval op koptische kerk Egypte

in Christelijk Nieuws

Gemaskerde mannen op een motor hebben zondagavond geschoten op bruiloftsgasten die stonden te wachten bij een kerk van koptische christenen in de Egyptische hoofdstad Caïro. Drie mensen werden gedood.

De gemaskerde schutters schoten willekeurig op de mensen voor de kerk. Een koptische geestelijke zei dat hij in de kerk was toen hij het geluid van vuurwapens hoorde. Hij zag buiten een dode man, een dode vrouw en gewonden liggen. Volgens het ministerie is ook een 8-jarig kind gedood.

Ongeveer 10 miljoen van de ruim 80 miljoen Egyptenaren zijn christenen. Zij krijgen het steeds zwaarder te verduren in het Noord-Afrikaanse land. Eerder deze maand schreef Amnesty International dat koptische christenen op ongekende schaal het doelwit van geweld waren, nadat de militairen half augustus een einde hadden gemaakt aan twee zitacties van aanhangers van de afgezette president Mohamed Mursi. Woedende moslims vielen meer dan 200 gebouwen en andere eigendommen van christenen aan en tientallen kerken liepen ernstige schade op, stelde de mensenrechtenorganisatie.

 

Bron: ANP
Foto: ANP - Jonge koptische christen verzamelen zich bij de koptische kerk waar de aanslag plaatsvond.

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons