Bert van Leeuwen wil meer verzoening

Thuis aan de slag met verzoening

in Geloven

Vandaag lanceert EO-presentator Bert van Leeuwen een online versie van de kijkcijferhit Het Familiediner: Jouw Familiediner. Het aantal familieleden dat het programma kan helpen verzoenen, is beperkt en daarom is deze online cursus ontwikkeld. De ambitie van Bert en de Evangelische Omroep: meer families verzoenen, met of zonder camera.

Het thema verzoening zorgt al jaren voor ontroerende portretten in het Familiediner. En voor kromme tenen: als kijker zou je af en toe toch gewoon ìn de tv willen kruipen om mensen dat duwtje te geven om die eerste stap te zetten en het goed te maken? Dat kan nu.

Met de online cursus Jouw Familiediner - ontwikkeld in samenwerking met EO-Heel je leven - kunnen de kijkers ook thuis aan de slag. Dat betekent nóg meer verzoening. "Ik wens iedereen een goede relatie met familieleden en vrienden toe", reageert Bert. "Jouw Familiediner is gratis en voor iedereen. Ook als je wilt dat andere familieleden het goedmaken. Als je twijfelt of een familiediner nodig is, kun je dat met een eenvoudige test ontdekken".
 
De cursus
Familiebanden zijn onvervangbaar en belangrijk voor jong en oud. Bij de meeste familieruzies blijkt dat alle betrokkenen er van balen als het contact verbroken is, een enkele situatie daargelaten. Daarom zijn Bert en zijn team blij dat de cursus Jouw Familiediner nu aangeboden wordt: "Op deze manier hoop ik eraan bij te dragen dat er nog meer familieconflicten de wereld uitgeholpen worden."
 
In je eigen tempo kun je vijf onderdelen doornemen terwijl je ondertussen vriendelijke aanmoedigingen krijgt van Bert, de gastheer van de cursus. Aan de hand van oefeningen, testjes, fragmenten uit de serie en verdiepende video's met Familiediner-mediator Corine, krijg je inzicht in jouw kant van de situatie en de mogelijkheden die er zijn voor herstel.
 
Laagje dieper
Waar in de TV-serie niet altijd ruimte voor is, kan de cursus wel dat laagje dieper gaan. "Onder boosheid, verdriet en verwijten liggen nog weer dieperliggende verlangens", vertelt Rianne Meijer, een van de ontwikkelaars van de cursus. "Wanneer iemand hier zicht op krijgt en ook benieuwd raakt naar de wensen van de ander, is de weg naar verzoening al een stuk verder open." Ook vind je in de cursus Bijbelgedeelten en een gebedsruimte. "Bij God is er altijd ruimte en veiligheid om je hart te luchten en gevoelens en gedachten op een rijtje te zetten", vervolgt Rianne. "We vinden het belangrijk om mensen deze mogelijkheid aan te bieden. Als er iemand hart heeft voor relaties, familie en liefde, dan is het God."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons