Basisschoollesje: ‘Christenen vermoorden hoort erbij’

Legale christenhaat in Pakistaanse schoolboeken

in Christelijk Nieuws

‘Het doden van christenen is een doel dat bereikt moet worden om martelaarschap te verkrijgen.’ Die boodschap wordt op veel basisscholen in Pakistan verkondigd, meldt The Christian Post.

De bevindingen zijn gebaseerd op een rapport van het Middle East Media Research Institute (MEMRI). Uit het rapport blijkt dat officiële en onafhankelijke media, regeringsleiders en religieuze geleerden haat mogen uiten tegenover religieuze minderheden. ‘De verdrukking van Pakistaanse christenen en andere minderheden neemt toe door de legitimatie van haat in schoolboeken, het regeringsbeleid en diensten in moskeeën en religieuze gemeenten,’ meldt het rapport.
 
En van die haat wordt in de praktijk veel gemerkt. De aartsbisschop van Karachi maakte bekend dat christenen in het land, vooral in jonge kinderen in scholen, onder constante druk staan om zich tot de islam te bekeren. “Niet-moslims worden als tweederangs burgers neergezet in schooltekstboeken. Leerlingen moeten essays schrijven met de opdracht: ‘Moedig door middel van een brief je vriend aan om zich tot de islam te bekeren’."
 
Shah Farman, een ambtenaar bij een regionale politieke partij, reageert: "Jihad is onderdeel van ons geloof. We komen niet terug op onze beslissing."
 
Bron: The Christian Post 
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons