Vandaag | LIVE Andries Radio Symposium

Christelijke politiek in 2020. Hoe?!

Vandaag vindt het Andries Radio Symposium plaats. Op het symposium gaat Andries Knevel in gesprek met onder andere Andre Rouvoet, Bart-Jan Spruyt en Gert-Jan Segers over de toekomst van de christelijke politiek. Het debat is live te volgen op eo.nl/geloven.

Hoe ziet christelijke politiek er in 2020 uit? Welke thema's en idealen blijven bestaan en welke vallen af? Wat inspireert christenen in 2020 nog tot politieke betrokkenheid, en met welke ideeën en aanpak inspireren christen-politici tegen die tijd anderen nog? Die vragen staan centraal tijdens het Andries Radio Symposium 'Christelijke politiek in 2020. Maar hoe?'.

Op het symposium ontmoet een nieuwe generatie de oude rotten van de christelijke politiek. Gasten zijn onder meer Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Marja van Bijsterveldt (CDA), André Rouvoet (voormalig fractieleider ChristenUnie), Bart-Jan Spruyt (politiek columnist & journalist), Maarten Vogelaar (politicoloog), Koert van Bekkum (universitair docent en voormalig adjunct hoofdredacteur Nederlands Dagblad), Ed Anker (voormalig kamerlid ChristenUnie en nu wethouder in Almere) en woordvoerders van de drie christelijke politieke jongerenbewegingen.

“We proberen in te spelen op wat er leeft bij onze achterban en in de samenleving. We richten ons op de toekomst. Het wordt een middag van bezinning, ik ga vooral heel veel luisteren” aldus Knevel.“Naast onze oud-ministers hebben we ook drie jongeren van de SGP, CDA en ChristenUnie te gast die ons gaan vertellen wat in 2020 de belangrijkste thema’s worden voor hun partijen. Het is moeilijk om als partij een duidelijk profiel te hebben in een seculiere samenleving. Hoe 'scherper' je wordt, hoe meer stemmers je verliest. Moeten we net zo worden als de Duitse CDU of is er een andere toekomst mogelijk? Ik ben benieuwd."

Naast de drie jongeren van de christelijke partijen komen er ook 3 jonge christenen aan het woord die wethouder zijn in een ‘seculiere’ stad. “Dat vind ik mooi. Maar ik vraag me wel af wat je als christen kunt bereiken in een gemeenteraad waar je niet de boventoon voert. Ben je dan alleen maar aan het praten over de kleine dingen of kan je dan ook echt een verschil maken?"

Het symposium wordt georganiseerd door de Evangelische Omroep en is vanmiddag live te bekijken tussen 16:00 en 18:30 op deze site.

 Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons