Sluiting abortusklinieken: Hoopvolle trend?

Voormalig directrice abortuskliniek is verheugd over sluiting

in Geloven

De sluiting van de abortuskliniek in Texas (Verenigde Staten) was voor veel zogeheten pro-lifers een teken van een hoopvolle ontwikkeling. Voormalig directrice Abby Johnson spreekt van 'de grootste overwinning van haar leven'.

Voor Abby Johnson, voormalig directrice van de abortuskliniek, voelt het als ‘de grootste persoonlijke overwinning van haar leven’. Acht jaar lang heeft ze zich ingezet voor abortus, maar een paar jaar geleden maakte haar leven een ommekeer. “Er vond een definitieve geestelijke bekering plaats in mijn hart.”
 
Ze verliet haar kliniek en ging werken bij de christelijke pro-life organisatie Coalition for Life. Daar gaat ze tegenwoordig de strijd aan met voorstanders van abortus. In juli stelde ze dat ze zou vechten totdat elke abortuskliniek in de Verenigde Staten haar deuren heeft gesloten.
 
De teller van dit jaar staat nu op 44. Er zijn diverse redenen voor de sluiting van de Amerikaanse klinieken, zoals de toename van overheidsreguleringen en toezicht op klinieken, een groei van pro-life activiteiten en een daling van het aantal abortussen.


Bron: Baptist Press

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons