RIVM: "Ruim 20.000 mensen krijgen mazelen"

VIDEO | Reformatorische kring niet de enige tegen inenten

in Christelijk Nieuws

Meer dan 20.000 Nederlanders zullen uiteindelijk de mazelen krijgen. Dat zegt professor doctor Jaap van Dissel in het EO-programma De Vijfde Dag. Van Dissel is de directeur Infectieziektenbestrijding van het RIVM.

(imported body)

Het RIVM heeft 1226 gevallen van mazelen geregistreerd. Het werkelijke aantal ziektegevallen ligt vermoedelijk tien keer zo hoog. Uiteindelijk zullen tussen de 20.000 en 30.000 mensen de mazelen krijgen, voorspelt Van Dissel. Hij verwacht "dat deze epidemie dezelfde grootte zal krijgen als de vorige epidemie" en dat de piek in het najaar zal zijn.

Antroposofen
Er klonk alom verbazing en protest toen de mazelenepidemie afgelopen maanden losbarstte en mensen uit reformatorische kringen standvastig voor hun overtuiging bleven staan dat God volgens hen niet toestond om kinderen in te enten. Maar zij zijn niet de enige die fel tegen inenten zijn.
In De Vijfde Dag een portret van antroposofen. Want ook in die groep leven grote bezwaren tegen vaccinaties. Wie zijn zij en waarom enten zij hun kinderen niet in?

Zie hieronder de reportage van 'De Vijfde Dag'.

 

<iframe src="http://npoplayer.omroep.nl/share/?prid=EO_101196128&s=1322&e=2285" frameborder="no" scrolling="no" width="552" height="311"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons