Refoschool vernietigt 3000 agenda’s om peaceteken

'Symbool gerelateerd aan occultisme'

in Christelijk Nieuws

De reformatorische scholengemeenschap Pieter Zandt heeft drieduizend exemplaren van een zelf uitgebrachte schoolagenda vernietigd. Reden: er stond een leerling in afgebeeld met een peaceteken op zijn shirt. Dat meldt Trouw.

Elk jaar geeft de scholengemeenschap met vestigingen in Kampen, Staphorst en Urk eigen schoolagenda’s uit. Dit jaar ging het mis: ouders beklaagden zich bij de schooldirectie omdat het afgebeelde peaceteken symbool zou staan voor de antichrist.
 
‘Occultisme’
Volgens bestuursvoorzitter Johan van Putten was de school zich aanvankelijk van geen kwaad bewust. Na de klacht heeft Van Putten echter meteen Google aan het werk gezet. Wat hij daar tegenkwam was niet zo fraai, meldt hij in een brief aan de ouders. “Het betreft het Nero-kruis dat in de Romeinse tijd stond voor het vervolgen, martelen en doden van christenen. Zelfs wordt dit symbool in onze tijd in relatie gebracht met occultisme.”
 
Inmiddels zijn alle drieduizend agenda’s vernietigd. Van Putten beseft dat het wegvagen van goed papier óók een slecht voorbeeld is voor zijn leerlingen, meldt Trouw. “Dit doet een beetje pijn. Maar u zult begrijpen dat we de keuze hadden tussen twee kwaden.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons