Protestants Amsterdam organiseert ‘Langste eettafel’

in Christelijk Nieuws

De diaconie van de Protestantse Gemeente Amsterdam roept alle Amsterdammers op om in de Week tegen Eenzaamheid, van 26 september tot 5 oktober, mee te doen aan het realiseren van de ‘Langste Eettafel’ in hun buurt of wijk. Het project haakt aan bij de landelijke actie ‘Langste Eettafel van Nederland’ van Coalitie Erbij.

De Langste Eettafel is een jaarlijks terugkerend evenement met als doel om mensen op een gezellige manier met elkaar kennis te laten maken en het onderwerp eenzaamheid onder de aandacht te brengen. Alle eettafels samen vormen symbolisch de ‘Langste Eettafel van Nederland’. Vorig jaar kwam een eettafel van 12,5 km tot stand en dat resultaat moet dit jaar worden overtroffen, vindt de organisatie.
 
Het Burennetwerk - namens Coalitie Erbij Amsterdam - coördineert de Amsterdamse initiatieven en ondersteunt de particuliere eettafels met materiaal voor de aankleding van de tafel, promotie voor de actie en eventueel een kleine financiële tegemoetkoming. Het maakt daarbij niet uit of het om een ontbijt-, lunch- of dinertafel gaat.
 
+Website Protestants Amsterdam


Foto: Protestants Amsterdam

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons