Poetin noemt God in brief aan Amerikanen

"God heeft ons allemaal gelijk geschapen"

in Christelijk Nieuws

Als de Amerikanen vanochtend hun New York Times openslaan, lezen ze een open brief van de Russische president Vladimir Poetin. Een uitzonderlijk initiatief van de Russische leider, maar de recente ontwikkelingen rondom Syrië hebben hem “genoodzaakt om het Amerikaanse volk en hun politieke leiders rechtstreeks aan te spreken”. In zijn pleidooi tegen een militaire interventie in Syrië verwijst hij onder andere naar de Paus en ‘The Lord’s blessings’.

Zo schrijft Poetin dat een aanval van Amerika op Syrië op weerstand stuit van veel landen en grote leiders, “waaronder de paus”. Hij refereert hier aan de toespraak van de paus na een 5 uur durende gebedswake voor vrede in Syrië.

Verder waarschuwt de Russische president de Amerikanen zichzelf als uitzonderlijk te zien, zoals Obama gister in zijn speech beweerde. “Het is gevaarlijk om mensen te stimuleren zichzelf als uitzonderlijk te zien, ongeacht de motivatie. Er zijn grote en kleine landen, rijk en arm, landen met een lange democratische traditie en landen die nog hun weg zoeken naar democratie. We zijn allemaal verschillend, maar als we vragen om de zegen van God (‘the Lord’s blessings’), moeten we niet vergeten dat God ons gelijk geschapen heeft.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons