Paus kondigt vastendag af voor vrede in Syrië

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag in zijn Angelustoespraak een dringende oproep gedaan aan de strijdende partijen in Syrië om een einde te maken aan alle gewelddadigheden in het land. Voor de vrede in het Midden-Oosten kondigde de paus een speciale gebeds- en vastendag af.

(imported body)

Paus Franciscus heeft zondag in zijn Angelustoespraak een dringende oproep gedaan aan de strijdende partijen in Syrië om een einde te maken aan alle gewelddadigheden in het land. Voor de vrede in het Midden-Oosten kondigde de paus een speciale gebeds- en vastendag af. Dat doet hij in navolging van diverse kerken in het Midden-Oosten. De dag wordt gehouden op zaterdag 7 september, daags voor het feest van de Geboorte van Maria, de Koningin van de Vrede.  


In felle bewoordingen veroordeelde de paus het gebruik van chemische wapens. Ook sprak hij de hoop uit dat er geen militaire vergeldingsacties worden ondernomen. "Nooit meer oorlog!", riep de paus, waarmee hij teruggreep op de historische toespraak die zijn voorganger Paulus VI hield voor de Verenigde Naties in New York op 4 oktober 1965.


Lees verder bij RKK


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons