Paus Franciscus: “Katholieke kerk is geobsedeerd”

“De liefde van God staat boven alle morele en religieuze geboden”

in Christelijk Nieuws

In zijn eerste grote interview zegt Paus Franciscus dat de Katholieke kerk geobsedeerd is geraakt door abortus, het homohuwelijk en anticonceptie. Hij heeft er bewust voor gekozen om, tegen alle kritieken in, zich hier niet over uit te laten.

“Het is niet nodig om de hele tijd over dit soort zaken te praten” aldus de Paus. “We moeten een balans vinden in het praten over deze onderwerpen anders stort de kerk in als een huis gebouwd met kaarten. We moeten de geur en de frisse boodschap van het Evangelie niet verliezen. De verkondiging van het Woord en de liefde van God staan boven alle morele en religieuze geboden."

Vanaf begin af aan heeft Paus Franciscus de ‘schijnwerpers’ gebruikt om aandacht te genereren voor het mandaat van de kerk en de zorg voor de armen. Zo waste hij de voeten van jeugdige gevangenen, bracht hij een bezoek aan een centrum voor vluchtelingen en gaf hij diverse gehandicapte pelgrims in het publiek een knuffel. Zijn pastorale hart en bescheidenheid maakte hem in korte tijd enorm populair.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons