Paus: Christenen moeten wapenhandel bestrijden

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag tijdens het Angelusgebed met 100.000 gelovigen op het Sint-Pietersplein opgeroepen om geweld te verwerpen.

Tegelijk werd de verspreiding van wapens veroordeeld. "Het blijft vaak de vraag of deze of gene oorlog - want er zijn overal oorlogen - echt een oorlog is wegens de problemen of een commerciële oorlog voor de verkoop van wapens in de illegale handel."
 
De paus spoorde aan om wapenleveringen aan strijdende partijen tijdens conflicten en illegale wapenhandel te bestrijden en de vrede en het algemeen welzijn na te streven. "Christenen kiezen voor de logica van het evangelie. Dat is de logica van liefde en dienstbaarheid."
 
De paus riep de internationale gemeenschap tijdens het middaggebed op tot sterkere inspanningen voor een rechtvaardige oplossing van het conflict in Syrië. Christenen werden bemoedigd tot gebed voor het einde van het wapengeweld en nieuwe inspanningen voor een vreedzame oplossing. Paus Franciscus dankte tevens voor de massale deelname aan de wereldwijde vasten- en gebedsdag. 


Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons