Open luchtbrug voor christenen uit Midden-Oosten

Adjied Bakas: "Weggepeste christenen kunnen hier terecht"

in Christelijk Nieuws

Het wordt tijd dat Europa een luchtbrug opent om christenen uit brandhaarden van het Midden-Oosten in veiligheid te brengen. Dat bepleit trendwatcher Adjied Bakas in Dit is de Dag.

De massale evacuatie van christelijke gelovigen uit landen als Egypte en Syrië is een mooie manier om de ontvolking in Europa te compenseren, vindt Bakas. "Deze mensen zijn meer dan welkom in de lege dorpen van Oost-Duitsland en Noord-Groningen. Deze nieuwe ark van Noach geeft onze krimpregio's een nieuwe toekomst". 

Bakas neemt een voorbeeld aan de wijze waarop Israel in de jaren tachtig Joden ophaalde uit Ethiopië. "We moeten vliegtuigen inzetten voor de mensen die weg willen. Ze zijn vaak goed opgeleid en kunnen onze samenleving verrijken". 

In het Midden-Oosten wonen tussen 10 en 12 miljoen christenen, die in toenemende mate in het nauw komen door moslimgeweld. "Europa is een christelijk continent, dus als ze worden weggepest kunnen ze hier terecht", stelt Bakas in Dit is de Dag. 

Oneerlijk
Kamerlid Gerard Schouw (D66) noemt het idee van Bakas "een oneerlijke maatregel met haken en ogen". "Het is een positieve discriminatie van christenen".

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons