Meerderheid Nederlanders keurt Second Love af

SGP wil maatregelen nemen tegen campagnes voor vreemdgaan

in Geloven

De SGP is niet blij met de reclames voor vreemdgaan. Commercials als die van Second Love verschijnen regelmatig op televisie en stimuleren kijkers om vreemd te gaan. Eerder dit jaar stelde Van der Staaij, de SGP-fractievoorzitter, al vragen aan de regering. Die wilde er echter geen oordeel over vellen.

In opdracht van de politieke partij voerde TNS NIPO een onderzoek uit. Uit het onderzoek is gebleken dat 70 procent van de bevolking de reclames afkeurt. Verder staat een meerderheid van de Nederlanders niet negatief tegenover het reguleren of tegengaan van de campagne. De fractievoorzitter is blij met deze resultaten. “Trouw zijn aan elkaar is enorm belangrijk. Vreemdgaan is bedrog en berokkent ook schade aan kinderen. Ik ben dus niet de enige die zich ergert als er reclame voor overspel wordt gemaakt op radio of in de krant.”

Van der Staaij noemt het afkeuren van vreemdgaan "een politiek taboe", waar niemand maatregelen voor durft te nemen. Als de reclames niet verboden worden, ziet de SGP mogelijkheden om een bijsluiter te leveren. “Bij andere onderwerpen waar schade dreigt, zoals bij het lenen van geld of alcoholgebruik, is een bijsluiter verplicht. Laat dan ook maar een waarschuwing zien en horen bij overspelreclame: ‘Let op. Vreemdgaan dupeert kinderen.’ Dat is wel het minste wat je kunt vragen.”


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons