“Jezus was eerste twitteraar”

Uitspraken waren “vol van betekenis en vaak minder dan 140 karakters”

in Christelijk Nieuws

Jezus was de allereerste twitteraar volgens de Vaticaanse kardinaal Gianfranco Ravasi. Dat heeft hij woensdag gezegd tijdens een persconferentie, waarin hij geestelijken wilde motiveren voor het gebruik van de hedendaagse technologie.

Jezus poneerde in zijn tijd al tweets, door in zinnen van minder dan 140 karakters te communiceren. Zijn uitspraken waren “kort en vol betekenis”, aldus de kardinaal.
 
Het Vaticaan is in de afgelopen jaren meer aanwezig op internet en meer gaan werken met social media. De paus begon vorig jaar met het Twitter-account @Pontifex. Het Engelse account heeft inmiddels zo’n 3 miljoen volgers. “Als een geestelijke niet is geïnteresseerd in communicatie, verloochenen ze hun plicht”, aldus kardinaal Ravasi.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons