Je Zal Het Maar Zijn: van verslaafde naar evangelist

in Geloven

Ferry is dertien jaar verslaafd geweest aan harddrugs en was vaak te vinden op een hardcore-feest ergens in Europa. Totdat God op een avond tot hem sprak met de woorden: “Geef je aan Mij over.” Die avond veranderde zijn leven totaal en sindsdien evangeliseert hij erop los. In het BNN-programma ‘Je Zal Het Maar zijn’ vertelt Ferry zijn verhaal.

Als veertienjarige puber is Ferry voor het eerst in aanraking gekomen met drugs. “Het gaf een goed gevoel. Ik kon lastig omgaan met de scheiding van m’n ouders, een soort liefde die ik miste.” Ook zocht hij zijn geluk in de muziek: meerdere keren per maand ging hij naar een heftig hardcore-feest. “Hardcore was mijn Evangelie. Daar had ik het de hele dag over.”
 
Toen kwam hij een christelijke hulpgroep terecht. Op een avond sprak God tot hem door een tekst uit een boekje: “Stop nu met zelf proberen, geef je aan Mij over.”  Die avond is het leven van Ferry radicaal veranderd.
 
Healing station
In de reportage van Je Zal Het Maar Zijn is te zien hoe Ferry uiting geeft aan zijn leven met God. “Ik wil niet alleen een hoorder zijn van het Woord, maar ook een doener.” En dat doet hij met volle overgave. Zo gaat hij met twee vrienden de straat op om mensen te genezen bij het ‘healing station’. Mensen met allerlei lichamelijke klachten mogen in de zogeheten ‘gloriestoel’ gaan zitten. Ferry en zijn vrienden bidden voor ze en vervolgens zijn de mensen - naar eigen zeggen - genezen.
 
BNN-presentatrice Sophie Hilbrand liet ook voor haar bidden, want ze is ‘een beetje misselijk’. Na afloop voelt ze zich echter niet beter. “Misschien moet ik iets eten. Soms is het dat gewoon, he?”

 

Bekijk het verhaal van Ferry op tijdscode 11:25, 25:50 en 39:45 (ongeveer).

<iframe src="http://npoplayer.omroep.nl/share/?prid=POW_00635248" frameborder="no" scrolling="no" width="552" height="311"></iframe>

 

Wat vonden Ferry's vrienden ervan? Bekijk de extra video:

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/y5r79EVVdMA?rel=0" frameborder="0" width="420" height="315"></iframe>

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons