‘Iran voert campagne tegen bekeerde christenen’

in Christelijk Nieuws

De Iraanse overheid voert momenteel een campagne om de bevolking te ontraden om christen te worden. Dat zegt jurist en Irandeskundige Afshin Ellian dinsdag in Dit is de Dag.

In Iran is het christendom volgens Ellian alleen toegestaan voor christenen die als sinds mensenheugenis christen zijn. “Priesters worden geïntimideerd om namen van pasbekeerden bekend te maken. Zodat de inlichtingendiensten de bekeerde christenen kunnen arresteren”, aldus Ellian.
 
Volgens Ellian maken in het hele Midden-Oosten waar politieke moslims verderf zaaien, moslims de overstap naar atheïsme of christendom. “Als je zoveel wreedheden ziet, dan verlang je naar iets zachts.”

  • Beluister hieronder het interview

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons