Hillsong wil jongeren een stem geven

Nieuwe jeugdbeweging 'Young & Free' komt met eigen album

in Mediatips

Hillsong, bekend van de moderne Engelstalige aanbiddingsmuziek, is een nieuwe jeugdbeweging gestart: Young & Free. De kerk komt volgende week uit met een nieuw album voor tieners.

“Het is weer tijd om de jongere van vandaag een stem te geven,” aldus Hillsong in een verklaring. De kerk die haar oorsprong heeft in het Australische Sydney en nu wereldwijd gemeentes heeft gesticht, had al een ‘eigen lijn’ voor jongeren, namelijk Hillsong United. Dat is door de jaren heen echter volwassener geworden, stelt Hillsong.

'Young & Free' is specifiek gericht op tieners. Met de nieuwe jeugdbeweging wil Hillsong ‘bruisende muziek brengen voor de nieuwe generatie’. "We zijn een groep jonge mensen die hoop, redding, vreugde, vergeving en een toekomst in Jezus Christus hebben gevonden. Onze nummers zijn iets wat in ons hart leeft en een weerspiegeling van het leven wat we hebben in Jezus. Young & Free is eenvoudig en oprecht. Het is de stem en het geluid van deze generatie. De generatie van NU."

De naam 'Young & Free' staat voor een boodschap en een missie. "We geloven dat God deze generatie roept om sterk te staan in hun jeugd en hun vrijheid. We geloven oprecht dat tieners door dit project diepe en oneindige vreugde zullen vinden in Jezus."

Zoekt u nog een cadeau voor uw tienerzoon of -dochter? De eerste cd ‘We Are Young & Free’ wordt 1 oktober 2013 uitgegeven en is te bestellen via Itunes, te koop bij diverse christelijke boekenhandel of te verkrijgen bij de lokale gemeente van Hillsong in Amsterdam.

Foto: Young & Free


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons