Franse scholieren mogen geen kruisjes meer dragen

in Christelijk Nieuws

Vandaag wordt in Frankrijk een overeenkomst onthuld waarin de principes van het seculiere onderwijs zijn opgenomen. Hierin is onder andere vastgesteld dat een leerling geen religieuze voorwerpen als kruisjes, hoofddoeken of davidssterren zichtbaar mag dragen.

Het doel van de overeenkomst is te laten zien dat scholen niet alleen bedoeld zijn om te onderwijzen, maar ook om op te voeden en de waarden van de Franse republiek over te brengen, meldt het ANP. Van kleuterschool tot middelbare school, overal moeten de geformuleerde vijftien regels opgehangen worden die het belang van tolerantie en vreedzaam samenleven benadrukken.
 
In Frankrijk heerst een strikte scheiding tussen kerk en staat, die in de regels sterk naar voren komt. Leerlingen mogen geen religieuze voorwerpen als kruisjes, hoofddoeken of davidssterren zichtbaar dragen. Ook is het voor hen niet toegestaan om zich aan lessen te onttrekken wanneer deze in strijd zijn met hun geloof.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons