Filemon Wesselink trapt nieuw seizoen Adieu God? af

Dubbel gedoopt en toch vertrokken

in Mediatips

In Adieu God? voert Tijs van den Brink gesprekken met kerkverlaters. Aanstaande zondag start een nieuw seizoen, waar BNN-presentator Filemon Wesselink in de eerste aflevering vertelt waarom hij de kerk verliet.

Als kind wordt Filemon gedoopt door een dominee en een pastoor, omdat zijn vader katholiek en zijn moeder gereformeerd is. “Dat was revolutionair in die tijd,” aldus de 34-jarige BNN-presentator. “De dominee en pastoor wisten niet hoe ze het moesten vormgeven, dus mijn moeder heeft de dienst in elkaar gezet.”

Filemon heeft goede herinneringen aan zijn kerkelijke opvoeding. Toch nam hij rond zijn zeventiende langzaam afstand van het geloof. “Ik sloot me aan bij een filosofieclubje en kwam erachter dat de verhalen in de Bijbel onlogisch zijn. Ik ben iemand van de logica, het moet kloppen.”

De eerste aflevering van Adieu God? is te zien op zondagavond 8 september om
23.30 uur op Nederland 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons