Evangelische voorgangers tegen militiare actie Syrie

in Christelijk Nieuws

Bijna 63 procent van de voorgangers die aangesloten zijn bij de ‘National Association of Evangelicals’ is tegen een militaire ingreep van Amerika in Syrië.

Op de vraag "moet het Congres toestemming geven voor een Amerikaanse militaire interventie in Syrië?” antwoordde slechts 37,5 procent van de voorgangers ‘ja’.  De NAE vertegenwoordigt 40 evangelische christelijke denominaties en meer dan 45.000 lokale kerken.

Complex
NAE President Leith Anderson verklaart dat ondanks de uitkomst van het onderzoek, er toch heel wat onenigheid is tussen de voorgangers. "Het probleem is heel complex en het is lastig om een eenduidig standpunt in te nemen. Er is een internationale consensus tegen het gebruik van chemische wapens maar geen actie kan gebruik van de wapens in de toekomst stimuleren. Aan de andere kant is het ook onbekend of een militaire aanval tegen Syrië zou helpen. Het kan de situatie nog erger te maken wat dan kan leiden tot een breder regionaal conflict.

Gebed
Anderson sprak ook zijn zorgen uit over de christenen in de regio. "Christenen in Syrië zijn twee jaar lang slachtoffer geweest van de burgeroorlog. Dat kan niet meer. De Bijbel leert ons te bidden voor onze leiders” aldus Anderson. "Dit is een week waar we extra hard moeten bidden voor ons Congres en de president als ze beslissen over de situatie in Syrië. Maar laten we ook bidden voor de politieke leiders in Syrië en voor de Christenen daar. Het moet voor hun niet nog erger worden dan de afgelopen twee jaar al is geweest. Laten we bidden voor God’s wijsheid om keuzes te maken voor een duurzame en langdurige vrede in de regio."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons