Dromen van christelijk verpleeghuis in Droomboek

in Christelijk Nieuws

“Kom gezellig bij ons koffiedrinken. Wij vrezen God en eren onze Koning.” Het onlangs gepresenteerde Droomboek bevat 300 wensen van Nederlanders over de koning en de toekomst van ons land. Ook verschillende bewoners van verpleeghuis De Wijngaard te Bosch en Duin hebben een droom opgeschreven.

De wensen zijn aan een papieren kroon bevestigd en verzonden naar de samenstellers. Tegen alle verwachtingen in zijn de dromen in het Droomboek opgenomen, samen met een foto van de kroon. De bewoners van De Wijngaard schrijven over de zegen en wijsheid van God. Ook wensen zij vrede voor het land, doorzettingsvermogen voor de koning en blijvende aandacht voor de ouderen.

“Deze wensen komen recht uit het hart”, vertelt begeleidster Co Kramer tegen RTV Utrecht. “In juli kregen we bericht dat onze inzending was uitgekozen. Dat hadden we nooit verwacht.” Een deel van de bewoners heeft de presentatie in Den Haag bezocht en mocht een exemplaar van het Droomboek mee naar huis nemen.

Ondanks de christelijke achtergrond van zowel ons land als ons koningshuis is er weinig aandacht voor religie in het droomboek. In slechts enkele inzendingen wordt de naam van God genoemd. Zo droomt iemand dat er in ons koninkrijk plaats blijft voor religie. Ons leven op aarde wordt op dezelfde pagina omschreven als een wonder van God. Een andere inzender schrijft dat God aan de grond staat van een gezonde samenleving.

+ Reportage RTV Utrecht
+ Website droomboek

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons