Doorbrekers jaar lang onder extern toezicht

Leiderschapsteam kan snelle groei niet aan

in Christelijk Nieuws

Christengemeente Doorbrekers in Barneveld is in de afgelopen 8 jaar sneller gegroeid dan het leiderschapsteam aankon. Daarom staat de gemeente voorlopig onder toezicht van drie externe voorgangers.

Dit blijkt uit een verklaring die Doorbrekers gisteren heeft vrijgegeven nadat haar gemeenteleden waren ingelicht over de uitkomsten van het onderzoek naar de leiderschapscrisis bij de gemeente.

Drie leiders van buiten de gemeente, onder wie Edgar Holder van de Levende Steengemeente in Spijkenisse, onderzochten de 'onwerkbare situatie' die in het leidschapsteam was ontstaan. Verschil van mening over de groeistrategie was daarvan de oorzaak. Samenkomsten van Doorbrekers in Barneveld en in Amersfoort trekken wekelijks meer dan tweeduizend bezoekers. Oprichter Peter Paauwe wilde snel verder met de stichting van nieuwe gemeenten in Zwolle en Goes. Hier zijn de wekelijkse samenkomsten inmiddels ook begonnen. 

Volgens de persverklaring wordt de komende twaalf maanden gewerkt aan versterking van de leiding, zodat zij 'een snelgroeiende gemeente van deze omvang' goed kunnen leiden.

UPDATE: Cees en Wouta van der Hout, die deel uitmaakten van het leiderschapsteam, hebben hun lidmaatschap van de gemeente opgezegd. Dat heeft Van der Hout bevestigd aan AD Amersfoortse Courant. Beiden stonden met het echtpaar Paauwe aan de wieg van Doorbrekers.

Bron: Nederlands Dagblad

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons