Digitale hulp voor pastoraat

in Christelijk Nieuws

Sinds een week kunnen pastoraalwerkers terecht op de website PastorWijzer.nl. Uitgeverij boekencentrum hoopt met deze website pastoraalwerkers een helpende hand te bieden.

De PastorWijzer bestaat op dit moment uit drie onderdelen: Bijbel & pastoraat, Pastoraat & psyche en Pastoraat & toerusting. In het eerste onderdeel worden suggesties gegeven voor bijbellezen in allerlei pastorale situaties. Het tweede onderdeel biedt beknopte informatie over allerlei psychische problemen die in het pastoraat aan de orde kunnen komen. Het derde onderdeel bevat informatie over het pastorale werk zelf en boekentips. Bovendien vindt de gebruiker van de PastorWijzer hier de Pastoraat & Psyche-emailservice, waar de pastor terecht kan met vragen over psychische problemen die hij tegenkomt in het pastoraat. 

 
Uitgeverij Boekencentrum wil met de PastorWijzer inspelen op de groei van digitaal lezen. Daarbij wil de uitgeverij gebruikmaken van de vele voordelen die de digitale techniek biedt. Arjen van Trigt, adjunct-directeur Boekencentrum: “Zo is het vrij eenvoudig de informatie in de PastorWijzer regelmatig uit te breiden en te updaten en kunnen er links gelegd worden met andere instanties, zoals we nu al doen in onze emailservice. Daarnaast kunnen gebruikers van de PastorWijzer zelf bijdragen aan het verbeteren van de Wijzer, door goede informatie en suggesties aan te reiken. Ook zullen we in de toekomst de PastorWijzer uitbreiden met digitale ontmoetingsplekken rond thema’s.”

 
Boekencentrum werkt momenteel aan meer Wijzers en hoopt in 2014 een tweede platform te openen.

 

+PastorWijzer

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons