Dief stuurt na 42 jaar gestolen bijbel terug

“Nu ik ben gepensioneerd is het tijd om mijn geweten te zuiveren”

in Geloven

Een dief heeft een bijbel teruggestuurd naar de Holy Trinity Church in Hastings (Engeland), nadat hij hem daar 42 jaar geleden had gestolen. De bijbel was 200 jaar oud. Er zat een korte notitie bij het boek waarin de dief zijn fout opbiecht omdat hij graag een schoon geweten wil.

De bijbel is anoniem verstuurd uit Duitsland. Uit de notitie blijkt dat het om een gepensioneerde man gaat die, in 1971, de ‘fout’ maakte om een grote oude bijbel te stelen uit de Engelse kerk. De dief verklaart in de brief dat hij en zijn vrouw, beiden Duits, in 1971 net getrouwd waren en een taalles wilden volgen in de kerk om zo hun Engels te verbeteren. Het stel was teleurgesteld in het niveau van de cursus en de man besloot daarom een Engelse bijbel te stelen om alsnog ‘waar’ voor zijn geld te krijgen. Zijn intentie was om elk hoofdstuk uit de bijbel te lezen maar uiteindelijk is het daar nooit van gekomen.

“Terug thuis kwam ik erachter dat mijn actie niet goed was. Mijn vrouw was heel erg kwaad en ze wilde dat ik het boek terug zou sturen” aldus de man. “Ik voelde me zo schuldig, elke keer als ik de bijbel zag. Maar ik was laf, ik durfde hem niet zelf terug te brengen. Nu ben ik gepensioneerd en het is tijd om mijn geweten te zuiveren. Ik heb heel erg spijt van wat ik heb gedaan en ik hoop dat de Bijbel nu terugkomt bij de rechtmatige eigenaar.”

  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons