Creatieve gemeentestichting event

Trends in de samenleving en kansen voor kerken

in Christelijk Nieuws

Wat zijn de huidige trends in de samenleving en waar liggen de kansen voor kerken? Hoogleraar Nederlandse geschiedenis James Kennedy zal tijdens het creatieve gemeentestichting event aanstaande zaterdag te Amersfoort ingaan op deze twee vragen.

Aanstaande zaterdagmiddag organiseert Urban Expression het ‘Urban Expression look & feel event!’. De jonge organisatie heeft als doel om christenen die woonachtig en betrokken zijn in achterstandswijken te helpen om tot gemeentestichting te komen.
 
Tijdens het ‘look & feel’ event kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij de buurtkerk van deze organisatie. Daarnaast biedt de organisatie een afwisselend programma met onder meer een vraaggesprek tussen de coördinator van Urban Expression Amersfoort Oeds Blok en hoogleraar en schrijver van het boek ‘Stad op een berg. De publieke rol van protestantse kerken’ James Kennedy.
 
Urban Expression werkt alleen in de binnenstad, oude volkswijken en in aandachtswijken. Deze wijken in Nederland representeren volgens de organisatie “een van de meest diverse, uitdagende en spannende omgevingen voor zending in deze tijd”. Het is dan ook de droom van de organisatie om “in de komende jaren in alle Vogelaar wijken of 'pracht ‘wijken kleine nieuwe christelijke gemeenschappen te zien ontstaan die positief aanwezig en betrokken in de wijk willen zijn”.
 
Het werk van Urban Expression is in 1997 in Engeland ontstaan. Sindsdien zijn teams gevormd in Londen, Glasgow en Manchester. In Nederland zijn er momenteel zes teams; in Arnhem, in Den Haag, twee in Rotterdam en twee in Amersfoort.
 
Urban Expression look en feel event – Zaterdag 28 september 15:30-17:30 uur te Amersfoort.
 
Voor aanmelden en meer informatie zie: www.urbanexpression.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons