Christelijke Kinderboekenmaand: “Hé, doe je mee?”

in Mediatips

Afgelopen zaterdag is de Christelijke Kinderboekenmaand van start gegaan, met als motto ‘Hé, doe je mee?’. Het initiatief komt van Werkgroep Christelijke Kinderboeken, die onder andere een boekenlijst, een werkmap en een CD rondom het thema heeft ontwikkeld.

Het thema ‘Hé, doe je mee?’ gaat over ‘winnen en verliezen, ontmoeting en beweging’ en over ‘samen spelen, elkaar uitdagen, grenzen opzoeken en soms zelfs verleggen.’ De Bijbelse link wordt gelegd met bijvoorbeeld het verhaal van Jericho, toen God het volk Israël zeven keer rond de stad liet lopen. God zorgt voor overwinning!
 
De Christelijke Kinderboekenmaand duurt van 21 september tot en met 31 oktober. De Kinderboekenweek, een initiatief van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), begint anderhalve week later; zoals gebruikelijk op de eerste woensdag van oktober. Ook hier staan sport en spel centraal, maar dan onder de leus ‘Klaar voor de start’.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons