Bijbels stadje ontdekt aan het Meer van Galilea

in Christelijk Nieuws

Aan de noordwestelijke kust van het Meer van Galilea is een stadje van meer dan 2000 jaar oud ontdekt door archeologen. Waarschijnlijk gaat het om de Bijbelse stad Dalmanuta, die beschreven wordt in het evangelie van Markus.

Het stadje wordt beschreven in de Bijbel als de plaats waar Jezus heen reisde na de wonderbaarlijke spijziging, toen hij 4000 mensen te eten gaf met slechts een paar broden en vissen. Dat stelt Ken Dark van de University of Reading in Engeland, wiens team het stadje ontdekte tijdens een veldonderzoek.
 
De ontdekking kan gerelateerd worden aan de boot die in 1986 werd ontdekt aan de kustlijn van de plaats. Deze boot is ook ongeveer 2000 jaar oud en is het meest bekende artefact dat kan worden geassocieerd met het gebied. Door de ontdekking van het stadje kan er nieuwe informatie over de omgeving worden verzameld.
 
 
Bron & foto: LiveScience

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons