Beesd eert Abraham Kuyper

in Christelijk Nieuws

Abraham Kuyper kwam 150 jaar geleden als pas afgestudeerd predikant naar Beesd. Het Betuwse dorp besteedt volop aandacht aan zijn beroemde inwoner. Tegenover de Sint-Pieterskerk staat de pastorie waarin Abraham Kuyper van 1863 tot 1867 woonde.

Abraham Kuyper kwam 150 jaar geleden als pas afgestudeerd predikant naar Beesd. Het Betuwse dorp besteedt volop aandacht aan zijn beroemde inwoner.

Tegenover de Sint-Pieterskerk staat de pastorie waarin Abraham Kuyper van 1863 tot 1867 woonde. Het is een prachtig pand, dat dateert uit de achttiende eeuw. Van de voornaamheid van de dorpspredikant getuigt ook de grote tuin erachter. De reus­achtige paardenkastanje stond er al in de tijd van Kuyper, en hij zal er beslist weleens onder hebben gezeten.

 

Lees verder bij het Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons