Bedenker 'Jezus Redt'-poster opgepakt

in Geloven

Zaterdagavond is Joop van Ooijen, de bedenker van de 'Jezus Redt'-posters, op heterdaad betrapt. De evangelist heeft zelf eerder gezegd dat hij de posters alleen plakt op legale plaatsen. Verkeerd geplaatste posters zouden de schuld zijn van andere mensen die de posters voor hem verspreiden.

Van Ooijen zag langs de snelweg een promotieposter van een jongerenfeest en stopte direct om daar zijn eigen poster overheen te plakken. Op dat moment reed er een politieauto langs zodat de man op heterdaad werd betrapt. De evangelist werd meegenomen naar het bureau omdat hij zijn spullen niet af wilde geven. 

AD Rivierenland citeert: 'Ik moest alles afgeven, mijn telefoon, portemonnee, zelfs de veters werden uit mijn schoenen gehaald. Ik werd behandeld als een zware crimineel en mocht pas vier uur later weg, toen een paar jongens van mij 240 euro hadden gepind. Zo hoog was de boete. Wildplakken kost 140 euro, maar het werd 240 omdat ik een ambtenaar had belemmerd zijn taak uit te voeren.'

De evangelist was eerder al in opspraak. Vorige week was er ophef over verkeerd geplakte posters, waarbij hij zichzelf onschuldig achtte. Ook had hij jarenlang problemen met de gemeente omdat hij de tekst 'Jezus Redt' in koeienletters op het dak van zijn boederij had staan. Van Ooijen is uiteindelijk in zijn gelijk gesteld en hoefde de tekst niet te verwijderen. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons