Basketballen vanaf Euromast voor Compassion

Australiërs scoren wereldrecord vanaf 98 meter en halen 18 duizend euro op

in Christelijk Nieuws

Drie jongens uit Australië hebben afgelopen weekend het wereldrecord ‘van grote hoogte een bal in een basketbalnet gooien’ verbroken. Vanaf de Euromast in Rotterdam mikten ze op een hoogte van 98 meter een basketbal door de ring op de grond. Bij poging 208 was het raak en hadden de heren een nieuw wereldrecord in the pocket. Het sponsorgeld voor hun stunt - zo'n 18 duizend euro - gaat naar de christelijke hulporganisatie Compassion.

De Australische mannen, die zich ‘How Ridiculous’ noemen, zijn speciaal naar Rotterdam komen vliegen, omdat hun sponsor Bavaria het werpen vanaf de Euromast wilde regelen. Het vorige wereldrecord, dat ook op hun naam stond, was 66,89 meter en hebben ze dus met ruim 31 meter weten te verbeteren.

Met hun acties willen de jongens mensen niet alleen vermaken, maar ook inspireren om belangeloos en gul te geven. Daarbij steunen ze Compassion, die zich inzet voor kinderarmoede. Deze christelijke organisatie wil de cirkel van armoede onder andere door kindsponsoring doorbreken.

 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/SO_x2kl9IF4" frameborder="0" width="420" height="315"></iframe>

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons