Barbara Rogoski oprichtster Roze Kerk Den Haag

"ik wil een plek bieden voor mensen die zich verloren voelen"

in Christelijk Nieuws

Barbara Rogoski is oprichter en voorganger van de nieuwe Internationale Roze Kerk in Den Haag. "Homo's kunnen hier helen van het verleden, zingen, bidden, mediteren en sociale contacten opdoen."

(imported body)

Op de vraag waarom de Amerikaanse predikant Barbara Rogoski (48) de roze kerk opricht, is ze duidelijk: "Er is een groep die zoekt naar ondersteuning, acceptatie en liefde. Natuurlijk zijn er ook gays die al jaren uit de kast en gesetteld zijn en die zich prettig voelen bij hun reguliere kerk. Maar ik wil een plek bieden voor mensen die zich verloren voelen. Bijvoorbeeld jongeren die door hun ouders uit huis zijn gezet of vluchtelingen die in hun land werden vervolgd. Denk aan Rusland of een vriend van mij uit Oekraïne. Hij is mishandeld en uit zijn priesterambt gezet. Sommige gays vragen zich af: houdt God nog wel van mij nu ik homo blijk te zijn? Dat had ik zelf ook. Hier bij de IRK kunnen zij helen van het verleden, zingen, bidden, mediteren en sociale contacten opdoen."

Op de vraag of dit ook niet kan bij reguliere kerken, antwoordt Rogoski: "Van de meeste gays hoor ik dat ze getolereerd worden zolang ze er maar over zwijgen en het niet laten zien. Don't ask, don't tell. Dat vind ik te mager, ik wil openlijk mezelf zijn, met mijn vriendin arriveren of zelfs in de kerk kunnen trouwen."

De Internationale Roze Kerk (IRK) heeft haar eerste dienst aanstaande zondag in het Bastacafé van COC Haaglanden. De kerk houdt maandelijkse een dienst voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en sympathisanten.

Bron: Kerkindenhaag.nl

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons