Amerikaans jongetje mag toch ‘Messiah’ heten

“Messias is een titel die alleen Jezus Christus mag hebben”

in Christelijk Nieuws

De ouders van het zeven maanden oude jongetje Messiah hoeven de naam van hun zoontje toch niet te veranderen.

De ouders van Messiah waren naar de rechter gestapt omdat ze het niet eens waren over de achternaam van hun zoon. Moeder Jaleesa Deshawn Martin wilde dat hij haar achternaam ging krijgen, vader Jawaan McCullough pleitte voor die van hem. Verrassend genoeg deed de rechter juist een uitspraak over de voornaam van het kind: “Messias is een titel die alleen Jezus Christus mag hebben,” aldus de rechter in Tennessee. “Het kind komt onder druk te staan, omdat hij als mens de verplichting die in de naam zit opgesloten, nooit waar kan maken.”
 
In hoger beroep heeft een andere rechter deze week besloten dat het kind toch Messiah mag blijven heten. De volledige naam van het kind is nu Messiah Deshawn McCullough.

Foto: Huffington Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons