"4 op 10 kerkleden ontvluchten Syrië"

De kerk van pastor Edward stroomt leeg

in Christelijk Nieuws

Sinds de start van het conflict in Syrië zijn inmiddels zo’n vier op de tien kerkleden van pastor Edwards gemeente in Damascus gevlucht. Zijn situatie is tekenend voor andere kerken in Syrië. Dat zoveel christenen zijn vertrokken in tweeënhalf jaar tijd, betekent een groot verlies voor de kerken. “De situatie is gespannen. “Er is veel verdriet, stress en zorgen”, meldt pastor Edward aan Open Doors.

“Het einde lijkt nog niet in zicht”, stelt de pastor vanuit de Syrische hoofdstad. “Christenen vrezen, net als alle Syriërs, voor hun veiligheid en de toekomst van hun kinderen.” In het centrum van Damascus is het relatief rustig, maar in de buitenwijken van de stad wordt nog dagelijks gevochten.
 
Vastberaden
Ondanks dat veel christenen uit Syrië vertrekken, is pastor Edward vastberaden om juist in Syrië te blijven. “Mijn vrouw en ik ervaren rust en vrede”, vertelt hij aan Open Doors. “We geloven dat die rust en vrede van God komen en dat die ervoor zorgen dat we in Syrië kunnen blijven om mensen te bemoedigen en de last te verlichten van hen die lijden. We gaan door zware tijden en moeilijkheden, maar we vertrouwen op God en Zijn goedheid.”

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons